Hirdetések

Nyugat-Nógrádban jelenleg 11 helyen lehet benzint és gázolajat tankolni, a legújabb üzemanyag töltőállomást a közelmúltban Rétságon nyitották meg. A benzinkút építési kedv nem lankad, a terv szerint a hatósági engedélyek függvényében a lehető leghamarabb felépítené egy vállalkozó az új állomást.

A piaci lehetőség megvizsgálását követően egy automata üzemanyag töltőállomás létesítéséről döntött a Balassa Logistic KFT., amelynek ügyvezetője a Megafon rádióadónak nyilatkozva árult el részleteket a tervekről.

Szabó János közölte: megalapozott tervét mielőbb szeretné megvalósítani Érsekvadkerten, mert a település központi szerepet tölt be a mikrotérségben, igényt lát a benzinkút üzemeltetésére. A kétállásos kút létesítéséhez számos hatósági engedély kell, amelynek beszerzése hosszú idő, ezért a nyitás dátumát nem is lehet még meghatározni – mondta Szabó a rádióban. Hozzátette: előrehaladott tárgyalásokat folytat a helyi önkormányzattal a töltőállomás helyéről, a részletekről éppen a napokban egyeztetnek.

Az üzemanyag töltőállomás a 22-es főútvonal melletti sportingatlanból kihasított területen lenne. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A vállalkozó arról is beszélt, hogy egy másik szolgáltatás érsekvadkerti telepítése is folyamatban van, amely azonban szinte biztosan megvalósul idén:

Érsekvadkert elég nagy település ahhoz, hogy elbírna egy kétállásos autómosót. Azt látjuk, hogy az ország egyre több területén épülnek ilyen beruházások, és egyre nagyobb rá a kereslet. Terveim szerint az elkövetkező hetekben megkezdjük az építkezést, legfeljebb 3 hónapig tart majd.

Vagyis Szabó János szerint késő ősszel már Érsekvadkerten is lehetőség lesz autókat mosni. A szolgáltatás a település központjához közeli egyik ingatlannál lesz elérhető.