Hirdetések

A balassagyarmati nyomozók egy autóbuszon fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint társával közösen több alkalommal követett el betörést.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói büntetőeljárást folytatnak ugyanazon sértett sérelmére folytatólagosan jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja alapján egy 35 éves felsőpetényi férfival és társával szemben.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és 29 éves őrhalmi társa 2023. július 14-én a délelőtti órákban megjelent Balassagyarmat egyik csendes utcájában lévő családi háznál, ahová a 35 éves férfi a kerítést átmászva bejutott, míg szövetségese a környéket figyelte. Már ismerte a járást, ugyanis korábban kerti munkák elvégzése miatt dolgozott az idős tulajdonosnak, aki a betöréskor is a kertben ténykedett. A nyitott ablakon bemászva bejutott a házba, és rövid kutatás után magához vett 200 ezer forintot a sértett pénztárcájából, és észrevétlenül az utcán strázsáló társával távozott.

Az első sikeres lopásán felbuzdulva július 21-én délután társával visszatért a házhoz, de ekkor sem becsületes szándékkal. A kertbe bejutáshoz a korábbi bevált módszert használva átugrott a kerítésen és a tulajdonos távollétében a terasz ablakának betörésével bemászott a lakóházba, miközben a társa odakint figyelt. Ekkor már jóval alaposabb kutatást végzett. Több helyiséget is átforgatott és gazdag zsákmányra lelt. A keresés során az elkövető megtalált és ellopott 9 millió forint készpénzt és több ezer dollárt, illetve eurót. A lopással okozott kár összesen 10.061.000 forint.

Forrás: youtube.com

A széles körű adatgyűjtés eredményeként munkatársaink rövid idő alatt beazonosították az elkövetőket, amelyek közül a 29 éves segítőt július 24-én a reggeli órákban lakásán elfogták, előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették. A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében gépjárművet is lefoglaltak.

A hatóság elől bujkáló 35 éves férfit a nyomozók a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársaival összehangolt akcióban  július 25-én éjszaka egy távolsági autóbuszjáraton elfogták, és a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették. A kihallgatások során mindkét férfi beismerte tettét.

A nyomozók a 35 éves férfit megalapozottan gyanúsítják továbbá azzal, hogy 2022 szeptemberétől több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett Balassagyarmaton és a környező településeken.

A nyomozó hatóság tagjai előterjesztést tettek mindkét férfi letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen.