default
Hirdetések

Országszerte összesen tíz helyen ideiglenesen leállítják a vasúti személyszállítást augusztustól 1-jétől. Többek között a Balassagyarmat – Ipolytarnóc vasútvonalon sem lesz közlekedés, amin éppen most sincs az árvíz okozta károk miatt. A helyreállítási munka még tart Nógrádszakálnál, de éppen augusztus 1-jén ér véget.

Bombaként robbant a vasútbezárások híre, ami Balassagyarmat környékén szólhatott a legnagyobbat, mert a helyi politikusok hosszú idő óta lobbiznak a térségi vasút megtartásáért, majd fejlesztéséért. A közelmúltban már szlovák partnert is találtak hozzá: Losonc is együttműködne abban, hogy Szlovákia és Magyarország között turisztikai célú vasúti személyszállítás induljon el. Ennek műszaki akadálya azért nem lehet, mert a vasút megvan, építeni nem kell.

Ehhez képest ma kiderült, éppen ezen a vonalon állítanák le augusztustól a személyszállítást. Az ügy furcsasága, hogy már most sincs rajta közlekedés, mert néhány hete egy árvíz alámosta a pályát Nógrádszakálnál. Akkor vasúti szakemberek azt vélelmezték, hogy ősz előtt nem lehetséges újraindítani a forgalmat. A helyreállítást megkezdték, július 21-én, videónk készítésének napján is dolgoztak a helyszínen. Láthatólag elvégezték a munka javát, vagyis a Csach Gábor polgármester által ma megfogalmazott, Lázár János építési és közlekedési miniszternek címzett levelében írt helyreállítási munka befejezésének dátuma igaz lehet: augusztus 1-jére elkészülhet.