Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 40 éves férfi ellen, aki ittas állapotban úgy ütötte meg a sértettet, hogy életveszélyesen megsérült.

A vádirat szerint a bátonyterenyei vádlott és ismerőse 2022. március 19-én a lakóhelyükön lévő presszóban italoztak, majd már ittas állapotban az utcán szóváltásba keveredtek egymással. Vitájuk közben a terhelt olyan erővel ütötte arcon a sértettet, hogy az a betonozott területen hátra esett és elvesztette az eszméletét. Cselekménye után a vádlott magára hagyta a magatehetetlen férfit és távozott a helyszínről.

Az ütés és az azt követő esés következtében a sértett életveszélyes, többszörös koponyacsonttörést és koponyaűri bevérzést szenvedett el, melyek együttes gyógytartama az agysérülésre tekintettel közel egy év. A férfi halálát okozó sérülés elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A főügyészség vádiratában mértékes indítvánnyal élt a büntetlen előéletű férfivel szemben: amennyiben az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a Balassagyarmati Törvényszék vele szemben 2 év szabadságvesztést szab ki, melynek végrehajtását 4 évre felfüggeszti.