Hirdetések

Számos bűncselekmény elkövetését ismerte be az a 18 éves rimóci férfi, akit a szécsényi nyomozók őrizetbe vettek.

A nyomozás adatai szerint a fiatalember 2023. július 27-én a délutáni órákban Szécsény egyik többszintes társasházának 2. emeleti lakásába a csukott, de nem zárt bejárati ajtón a tulajdonosok tudta és beleegyezése nélkül bement és a konyhából ellopta a szobában tartózkodó házaspár mindkét tagjának pénztárcáját, majd kerékpáron elmenekült. A meglopott házaspár férfi tagja az elkövető távozásakor a becsapódó bejárati ajtó hangjára lett figyelmes, majd a szomszédja személyleírása alapján a Rimóc irányába bicikliző tolvaj után indult, akit sikerült is utolérnie és számon kérnie a lopással kapcsolatban. Az elkövető a személyes iratokat és bankkártyákat is tartalmazó pénztárcákat visszaadta a sértett részére, ám amikor meghallotta, hogy a férfi értesítette a rendőröket, futva kereket oldott hátrahagyva a drótszamarat.

A Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai rövid időn belül elfogták az immár gyalogosan menekülő fiatal férfit, akit előállítottak a rendőrkapitányságra.

A nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése mellett azzal a kifosztással is gyanúsítják a férfit, amelyet még 2023. március 17-én délután Rimócon követett el oly módon, hogy bement a település egyik családi házába, ahol magához vette az ott élő idős és alvó – így állapotánál fogva védekezésre képtelen – nőtől annak feje mellett elhelyezett mobiltelefonját.

A 18 éves rimóci lakos gyanúsítotti kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte. A hatóság tagjai őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.