Hirdetések

A rendőrök fél órán belül elfogták azt a 39 éves etesi férfit, aki Salgótarján belvárosában bántalmazta és erőszakkal elvette a 81 éves nő táskáját.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás, súlyos testi sértés kísérlet bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 39 éves etesi lakos ellen.

A férfi 2023. július 29-én egész nap Salgótarjánban italozott ismerőseivel.  Az esti órákban egy üveg borral a kezében egyedül sétált a belvárosban, amikor a Rákóczi úton követni kezdett egy kézikocsit húzó – a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes – idős hölgyet, akit egy lépcsőház bejáratánál megszólított és életveszélyesen megfenyegetve tőle pénz követelt. A lassan mozgó szépkorú nem adott pénzt az általa ismeretlen erőszakos férfinek, aki ezért őt egy alkalommal, nagy erővel a kezében lévő boros üveggel fejbe ütötte. Az ütés következtében az idős sértett megszédült, amelyet az elkövető kihasznált, és a hölgy vállán lévő táskát letépte, majd azzal a városközpont felé elfutott. Az esetnek több szemtanúja is volt, akik által megadott pontos személyleírás alapján az elkövetőt az egyenruhások rövid időn belül beazonosították, az autóbusz-pályaudvaron elfogták és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították. Az elkövető által megjelölt helyen munkatársaink a sértett táskáját, iratait és értékeit hiánytalanul megtalálták és azokat az idős hölgynek visszaadták.

A 39 éves férfi gyanúsított kihallgatása során beismerte tettét.  A hatóság tagjai az etesi lakost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Fotó: police.hu