Hirdetések

Az ügyészség indítványa nyomán a bíróság letartóztatott egy 36 éves román állampolgárt, aki ellen embercsempészés miatt indult nyomozás.

A gyanúsított 2023. július 17. napján a déli határszakasznál vett fel tíz, magát szír állampolgárnak valló személyt a magyar rendszámú kisteherautójába. A szlovák határ közelében, Borsosberénynél egy rendőri ellenőrzés során derült ki, hogy illegális határátlépéshez nyújt segítséget utasainak.

A férfi által a bűncselekmény elkövetéséhez használt mikrobusz raktere zárt, személyszállításra alkalmatlan, abban ülőhely, ablak, szellőző, hűtés-fűtésre szolgálató berendezés nincsen, útjuk során az ott utaztatott tíz embernek testi-lelki gyötrelmet okozott.

A nyomozó hatóság a külföldi elkövetőt a helyszínen őrizetbe vette és az öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsította meg. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a magyarországi lakcímmel nem rendelkező férfi jelenlétének biztosítása érdekében indítványozta a letartóztatását, amit a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra jogerősen el is rendelt.