Hirdetések

A férfi kihasználta, hogy az ingatlanok tulajdonosai nincsenek otthon és betört a családi házakba.

A 46 éves férfi betöréssorozata még 2023 márciusában kezdődött, amikor a hónap elején arra az elhatározásra jutott, kihasználja, hogy az etesi családi ház tulajdonosa nem tartózkodik otthon. Az ingatlan ajtaját benyomta, majd az épületből készpénzzel, televízióval, fűszegélynyíróval és ékszerekkel együtt távozott, amellyel összesen 300.000 forint lopási kárt okozott a sértettnek.

A helyi lakos a további két betörésre júliusban kerített sort. Első alkalommal a már jól bevált módszert választotta, az ajtót befeszítette és az ingatlanból élelmiszerekkel, ruhaneműkkel ás egy gázpalackkal együtt távozott. A harmadik etesi családi ház esetén összesen 200.000 forint értékben lopott el értékeket, köztük márkás karórát és elektronikai eszközöket.

A salgótarjáni rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként 2023. augusztus 2-án a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit elfogták, előállították és lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság azt is vizsgálja, hogy a terhelt összefüggésbe hozható egyéb bűncselekmények elkövetésével vagy sem.