Hirdetések

Reggel kilenc óráig tizenhat az éjszakai viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem Nógrád vármegyei főügyeletére szombaton.

A legtöbb esetben kidőlt fákhoz és leszakadt faágakhoz riasztották vármegyénk hivatásos és önkéntes tűzoltóit. Az egységek kézi erővel és motoros láncfűrésszel avatkoztak be a káreseteknél. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt növényi részek, máshol elektromos és távközlési vezetékeket szakítottak le.

Becske és Magyarnándor között a vasúti sínekre dőlt egy fa, amelyre a szerelvény is ráhajtott. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolították a vasúti pályáról a fát. Az eset során a sínek nem rongálódtak meg és a mozdony is folytatni tudta útját. Szuhán, a Kossuth úton egy nagy méretű fa elektromos vezetékeket szakított át, valamint egy családi ház kerítését is megrongálta. Itt a pétervásárai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Palotáson, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy családi ház pincéje telítődött esővízzel. A pásztói hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolítják el a vizet a helyiségből.

A fent említett helyszíneken kívül Salgótarján, Pásztó, Nőtincs, Erdőkürt, Mátraszele, Ipolytarnóc, Nógrádmegyer, Ludányhalászi, Mátraverebély, Vizslás, Vanyarc és Szurdokpüspöki településeken is be kellett avatkozniuk vármegyénk hivatásos és önkéntes tűzoltóinak. A káresemények kezelése a vármegye több pontján jelenleg is folyamatos. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.