Hirdetések

A lemondott polgármester után most már az alpolgármester körül is forr a levegő: az egyik országgyűlési képviselő állítása szerint saját cégével vállalta el az önkormányzat épületének takarítását havonta 400-600 ezer forintért. Közben újabb összefonódások is lehetségesek a nagylóci faluvezetés botrányos működésében.

Először egyes önkormányzati képviselők álltak fel Nagylócon, mert nem tudtak együtt dolgozni Szalai Gábor polgármesterrel. A polgármestert a Megafon rádió érte el, aki magára vállalta a konfliktus felelősségét, de akkor még úgy vélte, hogy egy újonnan alakuló testület tagjaival már biztosan sikerül jól dolgoznia.

Nem sokkal később mégis lemondott a polgármester. Távozásának okát meg nem erősített információk szerint egy állami vizsgálat előzte meg, amely súlyos hiányosságokat tárt fel az önkormányzatnál.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő ma már arról közölt részleteket internetes fórumán, hogy túltesz a polgármester ügyein a még hivatalában maradt alpolgármester, aki saját cégével takaríttatja az önkormányzati épületet, Hadházy állítása szerint havonta 400-600 ezer forintért. A honatya közlése alapján ezt azért is teheti meg az alpolgármester, mert saját fia a település aljegyzője.

Az országgyűlési képviselő összefüggést lát a polgármester távozása, a Belügyminisztérium vizsgálat és aközött, hogy szerinte az önkormányzat

tömegesen alkalmazott közmunkásokat úgy, hogy azok nem, vagy alig végeztek valódi munkát.

Hadházy leírta: több nagylócival is beszélt, akik szerint a közmunka egyfajta ajándék volt a faluban, dolgozni nem kellett érte. Sőt, egyes esetekben akár vissza is kellett juttatni a pénzből.

Hadházy Ákos közölte: ő nem tud rendet tenni az ügyben, erre csak Nagylóc népe képes. A képviselő szerint öntudatra kell ébredni és elzavarni a basáskodó kiskirályokat.