Hirdetések

A gyanú szerint a 32 éves férfi a Nógrád vármegyében megrendezett fesztiválra nemcsak bulizás, hanem kábítószer-terjesztés céljából is érkezett.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály és a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály, valamint a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a rendezvény biztosítása és a bűncselekmények megelőzése, illetve felderítése érdekében teljesítettek szolgálatot a 2023. augusztus 9-e és 13-a között Bercel-Csobánka pusztán megrendezett fesztiválon. Az ellenőrzés eredményesen zárult, ugyanis augusztus 11-én a rendőrök nagyobb mennyiségű kábítószer forgalomba hozatalát akadályozták meg. Egy 32 éves izraeli férfit igazoltattak, akinek a táskája illegális szereket rejtett.

Az előkerült kábítószer gyanús anyagokat – összesen bruttó 174,17 gramm – a rendőrök a helyszínen drogteszt segítségével megvizsgálták, amely alátámasztotta, hogy az izraeli lakosnál nagyobb mennyiségben többek között marihuána, hasis és ketamin található. A férfitől az egyenruhások digitális mérleget, több tucat simítózáras nejlon zacskót és nagy mennyiségű készpénzt is lefoglaltak, amelyek arra utaltak, hogy kereskedelmi célból jelent meg a rendezvényen.

Az izraeli lakosnak ezzel véget is ért a fesztivál, és a következő útja a Pásztói Rendőrkapitányságra vezetett. A hatóság tagjai az előállított férfit kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt beismerte, hogy LSD-t fogyasztott, amely szintén kábítószernek minősül, így kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták. Ezt követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatják az eljárást.