Hirdetések

Szabadidejét töltő Nógrád vármegyei rendőr észlelése és jelzése alapján fogták el az egyenruhások a 19 éves embercsempészt.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálaton kívüli munkatársa 2023. augusztus 13-án a reggeli órákban Őrhalom belterületén figyelt fel egy magyar hatósági jelzésű kistehergépkocsira, amiből a településen, a határ közelében közel 30- 40 személy szállt ki, akik gyalogosan Szlovákia felé indultak, míg az őket szállító jármű Szécsény irányába hajtott el.

Munkatársunk jelzése alapján a Pásztói és a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai Felsőtold község közelében ellenőrzésük alá vonták a magyar forgalmi rendszámmal ellátott járművet és annak vezetőjét, egy 19 éves moldáv állampolgárságú férfit. A jármű rakterében személy nem tartózkodott, azonban az abban talált tárgyak – ételmaradékok és üres zacskók – számos utas korábbi jelenlétére utalt, ami igazolta, hogy a moldáv férfi Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek nyújtott segítséget a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

Ezzel egy időben a Szlovák hatóság Ipolyvarbó településen 33 fő magát szír állampolgárnak való migráns személyt fogott el.

A 19 éves moldáv állampolgárt a rendőrök elfogták, majd a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, őt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen. A rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt járművet lefoglalták.

Fotó: police.hu