Hirdetések

Zuzana B. nevű olvasónk egy néhány napja történt esettel üzent nekünk arról, hogy a nyáron szinte mindennapossá vált a migráció az Ipoly mentén is. Zsélyben az út mentén sétálnak ismeretlen emberek, akikről kiderült, hogy a magyar-szlovák határon tették ki őket embercsempészek, most pedig magukra hagyva közlekednek a szlovákiai falvakban.

A kép Zsély közelében készült múlt héten, azonban olvasónk tájékoztatása szerint nem csak ott, hanem Ipolybalog közelében, sőt, állítása szerint Ipolyság közelében is többen jeleztek már egyre nagyobb migrációs hullámot.

A meg nem erősített információk szerint többen a zöldhatáron próbálnak átszökni Magyarországról Szlovákiába.

Az ipolyinfo.com két polgármestert is felkeresett a témában, azonban csak egyikük merte felvállalni, hogy erősödő problémát jelent az idegenek jelenléte. Gál Magdolna, Hont polgármestere azt mondta, hogy hónapok óta állandó mozgást látnak a falu közelében, egyes lakók pedig már arról adnak tájékoztatást, hogy esténként az Ipoly közelében lángcsóvák láthatók, feltehetően a migránsok átmeneti szálláshelyein égnek a tüzek.

Gál Magdolna a Megafon rádióban korábban arról is beszélt, hogy vannak olyan lakók Honton, akik érthetetlen okból a migránsokat szállító embercsempészek autói után szaladnak, vagy üldözni próbálják azokat. A település vezetője akkor arra kérte a helyieket a rádión keresztül, hogy hagyjanak fel az egyéni nyomozásokkal, mert saját magukat is veszélybe sodorhatják.

Az általunk felkeresett másik polgármester név nélkül annyit közölt, tudomása van arról, hogy a Börzsönyön át embercsempészek szállítanak furgonokkal migránsokat, elsősorban a kora esti órákban tűnnek fel az illegális utaztatást vállaló autók. Az ipolyinfo.com feltette a kérdést, hogy mit tehet egy település vezetője a biztonság megőrzése érdekében, amelyre azt a választ kaptuk: a legtöbb egyelőre annyi, hogy értesítették a rendőrséget.