Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói fogták el azt a 62 éves férfit, aki a Kálló és Vanyarc települések közötti erdőben 23 tő vadkendert termesztett.

A rendőrségre 2023. augusztus 22-én érkezett bejelentés, miszerint a Kálló és Vanyarc község közti erdőterület egyik tisztás részén gombázók feltehetőleg kannabisz tövekre bukkantak. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentést követően, az adott terület visszatérő ellenőrzése során tetten értek egy 62 éves férfit, aki éppen a közel 80 négyzetméternyi területre ültetett 23 tő vadkendert gondozta. A rendőrök a kertészkedő elkövetőnél a növények szakszerű ápolására szolgáló eszközöket – kézi permetezőt, gombaölő szert, kötegelőt, növénytámasztó karókat – találtak meg, sőt megállapítást nyert az is, hogy a férfi a növények gondozási helyét jelző-riasztó rendszerrel látta el.

Forrás: youtube.com

Az igazságügyi botanikus szakértő előzetes szakvéleménye alapján a férfi által gondozott növények THC hatóanyaggal rendelkeznek, amely kábítószernek minősül.

A pásztói nyomozók a férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.