Hirdetések

A lángok martaléka lett a Hawaii-szigetcsoport egyik városa, Lahaina. Teljesen leégett a település, több mint 100 ember meghalt. Az augusztus eleji pusztítás okára is fény derült, az okozó elismerte, hogy miatt történt az eset.

Az augusztus eleji nagy szélviharok idején leszakadtak a helyi áramszolgáltató villamosvezetékei, a földre csapódott kábelek pedig felgyújtották az ott lévő bozótot, ez okozta egy teljes város pusztulását. Az áramszolgáltató közölte: elismeri, hogy a villanyvezetékek miatt történt a hatalmas kár, azonban mégis a tűzoltóságot okolja azért, hogy nem sikerült megfékezni a lángokat. Ugyanis a szolgáltató állítja: a tűzoltók azt jelentették, hogy mindent eloltottak, miközben a helyszínről távozásuk után azonnal újra felcsaptak a lángok.

Ennek ellenére többen is pert indítottak az áramszolgáltató ellen, mondván, hogy a leszakadó vezetékeket nem hatástalanították, vagyis a szolgáltató nem kapcsolta ki az áramot az eset közben.

Lahaina városa teljesen leégett, több mint 100 ember halt meg, egyes hírforrások szerint a halottak száma megközelítheti a 160-at is.