Hirdetések

Őrizetbe vették és indítványozzák a letartóztatását a salgótarjáni nyomozók annak a 24 éves férfinak, aki a vármegyeszékhely területén számos lopást követett el.

A 24 éves helyi lakos 2023. május elején egy megyeszékhelyi ingatlanba ment be oly módon, hogy az ajtón lévő lakatot lefeszítette, majd a házból egy inget és két kabátot lopott el. Ezt követően az elkövető május 22-én visszament ugyan ehhez a lakóházhoz és a nyitott bejárati ajtón bement, majd ott még több elvihető ruhanemű után kutatott. A ruhák válogatása közben azonban a tulajdonos hazaérkezett és tetten érte hívatlan vendégét, majd értesítette a rendőrséget, így a lopás meghiúsult.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy az elkövető ez év április és augusztus hónapok között számos alkalommal lopott salgótarjáni drogériákból márkás férfi és női parfümöket, valamint illatszereket közel félmillió forint értékben, valamint egy cipőboltból értékes lábbeliket, sapkát és zoknikat vitt el fizetés nélkül, ezzel 60.000 forint kárt okozott az üzletnek.

A büntetőeljárás során megállapítást nyert továbbá az is, hogy a 24 éves terhelt gyanúsítható azzal, hogy egy salgótarjáni dohányboltból több tasak dohányt, valamint az ott dolgozó mobiltelefonját lopta el.

A salgótarjáni nyomozók a férfit lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a terheltet őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.