A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves érsekvadkerti férfi ellen, akit az ellene korábban kiszabott büntetés sem tartott vissza az újabb szabályszegéstől.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023. március 26-án Tereske lakott területén vezette autóját, amikor egy rendőrjárőr észrevette és követni kezdte őt, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva. A férfi nagy sebességgel Szátok irányába hajtott, majd egy lakott területen kívüli útszakaszon leállította az autót és futva menekült tovább, azonban a szántóföldön elesett, így a rendőröknek sikerült elfogniuk, valamint az ellenállására tekintettel megbilincselniük.

Elfogása után kiderült, hogy szervezetében közepes fokú befolyásoltság előidézésére alkalmas alkohol van.

A vádlottat ez év elején a Balassagyarmati Törvényszék lopás bűntette, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt jogerősen 1 év 8 hó börtönre ítélte, a járművezetéstől pedig 5 évre eltiltotta.

A fenti cselekményét különös visszaesőként elkövető férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, valamint ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség, a vádiratban 1 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztés, 2 év közügyektől eltiltás és 10 év járművezetéstől eltiltás a mértékes indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Hirdetések