Hirdetések

​​​​​​​A Salgótarjáni Rendőrkapitányság fogdájából szabadult az a 19 éves tiszadobi férfi, aki alig több mint egy nappal később ismét „élvezhette” a rendőrőség vendégszeretetét.

A nyomozás adatai alapján a 19 éves férfi 2023. augusztus 27-én délután szabadult a Salgótarjáni Rendőrkapitányság fogdájából, ahová egy Budapesten korábban elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban került. A fiatal céltalanul, üres zsebbel bolyongott a belvárosban, amikor elhatározta, hogy bűncselekmény elkövetésével szerez pénzt ahhoz, hogy a fővárosba visszautazhasson. A gyanúsított 28-án késő este, a vármegyeszékhely központjában lévő ruházati üzlet teraszának oldalsó ponyváját kifeszítette, azon keresztül bemászott a zárt teraszra, majd az ott található bejárati ajtó üvegét betörte és az így keletkezett nyíláson keresztül benyúlva több ruhaneműt emelt ki az üzlet raktár részében lévő polcokról, és azokkal az előzőleg kifeszített ponyva nyílásán keresztül távozott. A lopással okozott kár 324.000 forint, a rongálással okozott kár kb. 500.000 forint.

A férfi nem jutott messze zsákmányával. A Mérleg úton egy szemetes konténer mögött éppen felsőruházatát cserélte le a frissen „beszerzett” pulcsira, amikor megjelentek mellette az egyenruhások valamint az üzlet megkárosított tulajdonosa. Munkatársaink elfogták a tetten ért férfit, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók – kihallgatását követően – lopás bűntett elkövetése miatt bűnügyi őrizetbe vették.