Hirdetések

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás vétség és bűntett, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 40 éves helyi férfi ellen.      

A nyomozás adatai alapján a 40 éves férfi 12 éves gyermekkorú ismerősével 2023. augusztus végén akarategységben cselekedve betörést követett több bátonyterenyei lakóingatlanba oly módon, hogy a gyermekkorú társa az utcán figyelt, amíg a férfi a lakóházakból lopást követett el.  A betörések során ruhaneműt, élelmiszereket, konyhai felszereléseket, zsákmányoltak, de loptak fűkaszát, multimetert és fémhulladékot is. A felnőtt férfi a gyermekkorú társát az esetleges rendőri elfogása során tanúsítandó magatartásra is kioktatta.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként beazonosították a két elkövetőt és szeptember 5-én tartózkodási helyükön mindkettőt elfogták és a rendőrkapitánysága előállították, kihallgatták majd az idősebbik férfit őrizetbe vették, a fiatalabbikat pedig gyermekvédelmi intézetbe helyezték el.

A hatóság a 40 éves bátonyterenyei lakost más üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménnyel is meggyanúsított. 

Fotók: police.hu