Hirdetések

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki mellékhelyiséget használó nőkről készített videófelvételeket a tudtukon kívül –  közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Hirdetések

A közlemény szerint a Kaposvári Járási Ügyészség jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat az ügyben.

A húszas éveiben járó váci férfi idén májusban és júniusban egy budapesti szórakozóhelyen, illetve nyáron egy Balaton-parti fesztiválon elrejtőzött a nyilvános, a női mellékhelyiséggel szomszédos WC fülkében azért, hogy a mellékhelyiséget használó nőkről titokban videófelvételeket készítsen.

A vádlott a mobiltelefonját a fülkék közös oldalfala felett átemelte, és a készülékkel rögzítette az illemhelyiség használatát.

– írták.

A férfi Budapesten, illetve a Balaton-parton egyaránt nyolc-nyolc nőről készített ilyen módon felvételeket, mígnem a férfi cselekményét az egyik sértett észrevette, és előbb a férjét, majd a fesztivál biztonsági szolgálatát értesítette a történtekről.  

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – áll a közleményben.

Úgy tudjuk, emellett kísérletet tett arra is a férfi, hogy telepített kamerákkal állandó megfigyelés alatt tartson mellékhelyiségeket.