Hirdetések

Olvasónk szinte azonnal reagált a ma délelőtt megjelent hírünkre, amiben arra hívja fel figyelmünket, hogy Balassagyarmaton napok óta gyanús mozgást tapasztaltak a város keleti részén. Mára bizonyossá vált, hogy illegális migrációt szerveznek a környéken, embercsempészek segítik a zöld határon történő átjutást.

Rendőri üldözés során okozott balesetet kedden reggel egy magyar rendszámú furgon a Rákóczi út – Hunyadi utca torkolatánál lévő körforgalomban. Az autóból azonnal szétszaladtak az illegálisan szállított, egyelőre azonosítatlan nemzetiségű emberek. Riadalmat keltett az eset, a rendőrök azonnal intézkedés alá vonták a helyszínen elkapott migránsokat, azonban egy részüknek sikerült menekülniük.

Megjelent hírünket követően egyik olvasónk írt e-mailt, amelyben felhívta figyelmünket arra, hogy néhány napja már megfigyelték a város keleti részén gyanús autók mozgását. A Markusovszky utcában, a Szent Erzsébet Idősek Otthonához közeli részen véltek migránsokat szállító autókat látni.

Megállnak itt jobb és rosszabb zárt teherszállito autók, általában már akkor amikor esteledik vagy hajnalban és a gát mellett parkolnak de csak rövid ideig. Embereket én még nem láttam, de az utcában már mások mondták, hogy szerintük migránsokat tesznek ki és az Ipoly fele irányitjak öket.

– írta nekünk kedden 10 óra körül Nagy Zoltán olvasónk, aki megerősítette, hogy napok óta zajló folyamatról van szó.

Ezzel összefüggésben a kedden délelőtt történt üldözést követően több járókelő is éppen azt látta, hogy abba az irányba, vagyis a Markusovszky utca felé rohantak a rendőrök elől menekülő migránsok. Egyesek szerint többen a kórház környékén bújhattak el.