Hirdetések

A magyar-szlovák járőrpáros a parassapusztai határátkelőhelyen fogta el azt az embercsempészt, aki még a csomagtartóban is illegális migránsokat szállított.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőre 2023. szeptember 14-én a nap folyamán közös magyar-szlovák szolgálatot látott el Parassapuszta-Hont határátkelőhelyen szlovák munkatársával, amely során 12 óra 5 perckor egy magyar hatósági jelzésű személygépkocsit vontak intézkedés alá. A gépkocsit egy 20 éves moldáv állampolgárságú férfi vezette, akin kívül még 9 fő tartózkodott a járműben, akik közül hárman a személyszállításra alkalmatlan csomagtartóban utaztak. A külföldi utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a moldáv állampolgárságú férfi Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A rendőrök az embercsempészt és a 9 fő, magukat szírnek valló külföldit elfogták és előállították.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 20 éves férfivel szemben csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotók: police.hu