Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság már hosszú ideje felhívja a figyelmet arra, hogy a sebességtúllépés a főbb baleseti okok közé tartozik, amellyel nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik a közlekedésben résztvevők.

A rendőr-főkapitányság a kiadott sajtóközleményekkel – megelőzési céllal – tájékoztatja az olvasókat arról, hogy az indokolatlan sebességtúllépés a baleseti kockázaton túlmenően jelentős összegű büntetést vonhat maga után. Ezek a tanulságos közlemények mondanivalói jelzés értékűek, amelyek nem minden gépjárművezetőnél érik el a kívánt hatást.

A negatív példák közé tartozik az a gépjárművezető, akit munkatársaink 2023. szeptember 15-én Bátonyterenye belterületén, a Madách úton folytatott sebességellenőrzés során 13 óra 34 perckor mértek be, mert lakott területen 50 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 73 km/h sebességgel haladt. Ez a sebességtúllépés sajnos nem lenne kirívó, viszont ugyanez a gépjárművezető 40 perccel később ellenkező irányba haladva is túllépte a korlátozást, és a technikai eszköz felvétele alapján 81 km/h sebességgel távolodott. A járművezetője az elkövetett szabályszegések miatt összesen 97.500 forint közigazgatási bírságra és 8 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.

Fotó: police.hu