Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves nagyoroszi férfi ellen, aki ittasan okozott közlekedési balesetet, amelyben súlyosan megsérült.

A vád szerint a férfi 2023. június 3-án a kora délutáni órákban a 2. számú főút Rétság és Borsosberény közötti szakaszán szeszes ital fogyasztása után autózott. Ittassága miatt egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű felett, átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba, majd az árokfalnak ütközve a tetején átfordult és a kerekein landolt.

A becsapódás következtében a vádlott olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett Budapestre szállítani, az autó pedig jelentősen megrongálódott.

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta meg a büntetlen előéletű férfit. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki vele szemben, tiltsa el a közúti járművezetéstől és fizettesse meg az eljárás során keletkezett 27.213 forint bűnügyi költséget is.

Az ittas vezetésnek ráadásul nem csak büntetőjogi következményei lesznek: Amellett, hogy a Büntető Törvénykönyv szerint a bíróságnak kötelező eltiltania a járművezetéstől az ittas sofőrt, aki csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát az eltiltás letelte után, a saját autójában keletkezett kárt is teljes egészében neki kell viselnie.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.