Hirdetések

Egy salgótarjáni kocsmában nézte ki idős áldozatát egy 30 éves férfi, majd zárás után követte és kirabolta a szépkorút.

A nyomozás adatai szerint a salgótarjáni lakos 2023. szeptember 26-án az esti órákban a Salgótarján-Zagyvapálfalva városrészben található italboltban tartózkodott, ahol felfigyelt egy 70 éves férfire. Az italozó zárását követően a sértettet a 30 éves elkövető követni kezdte, majd a Budapesti úton gyalogosan haladva, pár száz méter megtételét követően az idős és gyanútlan férfit utolérte, és annak vállán elhelyezett táskát egyszerűen leemelte, majd a zsákmányával szaladni kezdett. Futás közben észrevette, hogy a nyitott táskából kiesett a sértett pénztárcája, amelynek megszerzése az elsődleges célja volt, ezért visszafordult a tárcáért, amelyhez egyszerre érkezett a sértettel. A két férfi között dulakodás alakult ki a vállpántos táska birtoklásáért, amely során az elkövető földre rántotta az idős férfit, aki ennek következtében hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. A táskáért folytatott huzavonát az elkövető szakította félbe azzal, hogy korábbi zsákmányát hátrahagyva az időközben jogtalanul megszerzett pénztárcával menekülőre fogta. A terhelt nem örülhetett sokáig a szerzeményének.

Egyrészt a tárca mindössze 1500 forint készpénzt és bank-, valamint pontgyűjtő kártyákat rejtett, másrészt őt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói egy nap alatt beazonosították, és lakásán a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 30 éves elkövetőt, majd őrizetbe vették. A férfi a cselekmény elkövetését beismerte.

Fotó: police.hu