Hirdetések

A rendőri ellenőrzés a passzív biztonsági eszközök használatára irányult.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) 2023. szeptember 20-án hajtotta végre Európában a Safety Days elnevezésű közlekedésbiztonsági programját, amelynek célja, hogy aznap senki ne veszítse életét Európa közútjain.

A programhoz a Nógrád vármegyei rendőrök is csatlakoztak és ennek keretében komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre, amely elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatának ellenőrzésére irányult a vármegye közútjain. Az egyenruhások emellett nagy hangsúlyt fektettek a szabálytalanul közlekedők kiszűrésére is.

A rendőrök az akció alkalmával 137 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, a szabályszegők közül 120 járművezető, míg 17 utas volt. Őket közigazgatási bírsággal sújtották.

Az ellenőrzés során munkatársaink egyéb közlekedési szabályszegés miatt 14 helyszíni bírságot szabtak ki, valamint két járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Fotó: police.hu