Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség tartás elmulasztása miatt emelt vádat az ellen a 41 éves férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül nem fizetett tartásdíjat gyermeke anyjának, mintegy másfél millió forint hátralékot halmozva fel.

A vád szerint a vádlottat bíróság kötelezte arra, hogy gyermekének anyja, a volt felesége részére mindenkori kereste 20%-át fizesse meg gyermektartásdíjként minden hónapban.

A vádlott a gyermektartásdíj-fizetési kötelezettségének 2021. évi augusztusa és 2022. decembere között nem tett eleget annak ellenére, hogy folyamatos bejelentett munkaviszonnyal rendelkezett, e kötelezettségét munkáltatója felé sem jelentette be, így mulasztása következtében összesen 1.487.634 forint tartásdíj hátraléka keletkezett.

A jogosult a fennálló hátralék miatt 2022. márciusában végrehajtási eljárást kezdeményezett a vádlott ellen, akitől mintegy 140.000 forintot levontak és átutaltak a gyermek édesanyjának, emellett az eljárás során több mint 120.000 forint hátralékot önként megfizetett a jogosult számára. A vádlottnak 1.225.158 forint önhibából eredő tartásdíj hátraléka azonban továbbra is fennáll.

A férfivel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség tartás elmulasztása miatt emelt vádat, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.