Hirdetések

Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton, a fejlesztéstől új munkahelyek létrejöttét várják – tájékoztatta a Nógrád vármegyei város önkormányzata az MTI-t.

Balassagyarmat önkormányzata 173,7 millió forint támogatást nyert el a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

Az európai uniós támogatás segítségével 2,69 hektáron alakították ki az új iparterületet a meglévő nyugati ipari park bővítésével, a korábbi sportpálya hasznosításával – írták a közleményben.

A volt sportpályát és az eddig kihasználatlan területet közművesítették, a Kábelgyári utat pedig felújították, kiszélesítették, javítva ezzel a teljes ipari park megközelíthetőségét is.

Közölték: teljesült a projekt átfogó célja, azaz a vállalkozások munkahelyteremtő képességének ösztönzése, illetve a helyi gazdaság működését segítő helyi és térségi feltételek biztosítása.

Ehhez az önkormányzat a betelepülő vállalkozások telephelyeinek kialakításával és fejlesztésével, az ipari park elérhetőségének javításával, a vállalatközi együttműködések infrastrukturális hátterének biztosításával járult hozzá.

A beruházás Balassagyarmat önkormányzata és a Nógrád Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi együttműködésben valósult meg.

Hirdetések