Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 27 éves Nógrádmegyeri férfi ellen, aki többszázezer forint értékű gépeket tulajdonított el.

A vád szerint 2022. január 19. napján a férfi lakhelye előtti útszakaszon beszélgetett egymással a férfi apja és egy ott parkoló kisteherautó sofőrje. A vádlott a sofőr figyelmetlenségét kihasználva a munkába járáshoz használt autóból eltulajdonított 2 ipari hosszabbítót és 2 akkumulátoros ütvefúró-csavarozó gépet.

Az ellopott szerszámokat később 60.000 forintért értékesítette. Cselekményével egyébiránt 388.420 forint kárt okozott a sértettnek, amely maradéktalanul megtérült, mert a vevője, miután megtudta, hogy a szerszámok lopásból származnak, hiánytalanul visszaadta azokat a tulajdonosuknak.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását és 60.000 Ft vagyonelkobzást indítványozott a vádlottal szemben.

A vagyonelkobzás egy büntetőjogi intézkedés, célja a bűnös úton szerzett vagyongyarapodás elvonása: a Büntető Törvénykönyv szerint vagyonelkobzást kell elrendelni arra a vagyonra, amelyet az elkövető a bűncselekmény elkövetése során vagy azzal összefüggésben szerzett.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.