Hirdetések

Nógrád vármegyében, a 2-es számú főúton fogták el a rendőrök azt az ukrán embercsempészt, aki közel egy tucat illegális migránst szállított a személyautójában.

A Készenléti Rendőség járőrei 2023. október 13-án a déli órákban a 2-es számú főút honti elágazójában ellenőriztek egy lengyel rendszámú járművet, amelyet egy 44 éves ukrán férfi vezetett. A jármű átvizsgálása során az egyenruhások összezsúfolódva az utastérben hét, míg a csomagtartóban további négy illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőri intézkedés megakadályozta, hogy az ukrán állampolgár a hazánk területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A Készenléti Rendőrség és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai az embercsempészt és a 11 fő – magukat szírnek valló – külföldit elfogták és előállították.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az ukrán állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu