Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves ludányhalászi férfi ellen, aki nemcsak szidalmazta a település családsegítőjét, de kezet is emelt rá.

A vádirat szerint 2022. október 24-én reggel a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatnál dolgozó nő felfigyelt a vádlott élettársával szemben, a nyílt utcán tanúsított agresszív viselkedésére, ezért rendőri intézkedést kért.

A férfi erre szidalmazni kezdte a családsegítőt, leöntötte a nála lévő energiaitallal, majd a nőt a mellkasánál fogva meg is lökte. A sértett bemenekült a polgármesteri hivatalba, a bejárati ajtót kulcsra zárta, és telefonon kért segítséget, mert a vádlott utánament és a zárt ajtót rángatva, dörömbölve kiabált a nőnek, hogy azonnal menjen ki az épület elé. A Büntető Törvénykönyv szabályai értelmében a családsegítő a munkája ellátása során közfeladatot ellátó személy, e szerint különleges büntetőjogi védettséget élvez.

A büntetlen előéletű férfi ellen bántalmazással elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette a vád, az ügyészség 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.