Hirdetések

4 étterem 4 séfje vadételek készítésében méri össze tudását a nemzeti kegyhely Szent Jakab Éttermében, Mátraverebély-Szentkúton. Az erdészek és vadászok zarándoklatának, a Szent Hubertus búcsúnak előestéjén 4 menüsort állít össze a Nógrád és Heves vármegye éttermeinek 4 mesterszakácsa, melyet a zsűri mellett a vacsorára jelentkező vendégek is értékelnek.

Először rendeznek exkluzív vadvacsorát a nemzeti kegyhelyen, kapcsolódva az erdészek és vadászok zarándoklatához, mely egyben 4 étterem, 4 séfjének versenye is lesz. A Szent Hubertus ünnep előestéjén, október 27-én, péntek este négyfogásos menüsorokból választhatnak a vendégek Mátraverebély-Szentkút éttermében. A versenykiírás szerint a  szarvasnyelvnek kötelező elemként mindegyik menüsorban szerepelni kell, a többit tetszés szerint állítják össze a Nógrád és Heves vármegyében található éttermek séfjei.

A hidegtálas ételek között olyan ínyencségeket lehet megkóstolni, mint például a szarvasnyelv-kocsonya, gímszarvas-steak vagy fácán rilette. A versenytételek mellett pedig Csernyik István kóstolót tart mátrai pincészete vulkanikus boraiból.

A zsűri a  legjobb szarvasnyelv, legjobb tálalás, legjobb tál és íz szempontjából értékeli az ételeket, illetve a közönség szavazatai alapján egy közönség díjat is átadnak.

További információ: www.szentkut.hu