Hirdetések

Több mint 180 millió forintos európai uniós pályázati támogatásból egészségügyi szolgáltatásait, eszközeit, épületeit fejlesztette, korszerűsítette Diósjenő, Nógrád, és Berkenye.

A Nógrád vármegyei települések sajtóközleményben közölték: a Terület- és Településfejlesztés Operatív Programban (TOP) elnyert forrásból Diósjenőn felújították az orvosi rendelő épületét, orvosi eszközöket kapott a település. Emellett Nógrádon és Berkenyén korszerűsítették a rendelőket.

A közleményben leírták: a községek rendelőinek épülete szerkezetileg elavult volt, üzemeltetésük gazdaságtalan, és nem felelt meg számos előírásnak, ezért volt szükség a korszerűsítésre. A projekt közvetlen célja volt, hogy fejlesszék a háziorvosi és házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői tanácsadó szolgáltatásokat. Így javult a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények szolgáltatásaihoz való hozzáférés és ezáltal a lakosság munkaképességének fenntartása is. A fejlesztés eredményeként sor került a szolgáltatások ellátásához szükséges eszközök beszerzésére, megújuló energiaforrások használatára a gazdaságos üzemeltetésért.