Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Több mint háromszázmillió forint uniós támogatásból energetikai korszerűsítést végzett Diósjenő önkormányzata a polgármesteri hivatal, a tulajdonában lévő iskola, valamint az orvosi rendelő és kiállítótér épületén.

Hirdetések

A Nógrád vármegyei település helyhatósága az MTI-vel azt közölte: a Terület- és Településfejlesztés Operatív Programban (TOP) elnyert forrásból hőszigetelési munkálatokat végeztek el az épületeken, nyílászárókat cseréltek, valamint korszerűsítették a fűtési rendszereket.

A polgármesteri hivatalban a kazánt korszerű kondenzációs gázkazánra cserélték. Az orvosi rendelő és kiállítótér épületének fűtési rendszerét elektromos fűtőpanelekkel korszerűsítették, a hőtechnikai fejlesztések mellett itt az áramfogyasztás ellátására alkalmas napelemes rendszert építettek ki és napkollektort telepítettek. Utóbbi beruházás során megvalósult az épület akadálymentesítése is.

A közlemény szerint az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően az épületek szén-dioxid-kibocsátása és a fenntartási költségek jelentősen csökkentek.

Hirdetések