Hirdetések

Idén is megrendezték a Tökfesztivált a Nyitnikék Tagóvodában. Most a halloween mellett a sport is előtérbe került az eseményen. Átadásra került az intézmény udvarán lévő mezítlábas park, melyet egy önkormányzati pályázat segítségével valósított meg a Gyermekeinkért Alapítvány.

Csütörtökön tartották a balassagyarmati Nyitnikék Tagóvodában a már hagyománynak számító Tökfesztivált, ahol a gyermekek mellett a szülők is feladatot kaptak. Ugyanis tökfaragó versenyt hirdettek, ahol a szülők segítségét kérték, hogy alkossanak kreatív, ötletes töklámpásokat gyermekeikkel. Az elkészült műveket kiállították az óvoda udvarán, és a szervezőkből, óvodapedagógusokból álló zsűri a legjobbakat kiemelte, díjazta. Mind az 5 óvodai csoportból került ki nyertes, és külön díjban is részesítették a kicsiket.

Több tucat töklámpást készítettek a gyerekek az óvodában. (fotó: Litvaszki Fanni/ipolyinfo.com)

Idén is kitelepültek a kreatív Halloweenes árusok; édességeket, képeket, dekorációs tárgyakat vásárolhattak az érdeklődők.

A rendezvényen a sport is fontos szerepet kapott, az intézmény tornatermében ugyanis a Dózsa György Általános Iskola igazgatójának vezetésével „banyavilágba” csöppenhettek az óvodások. A humoros mozgáskoordinációs gyakorlatokon keresztül imitálták a mocsáron való átkelést, a varangyos béka mozdulatait és tököket is dobáltak.

Elkészült a mozgáskoordinációt segítő tanpálya a Nyitnikék Óvodában. (fotó: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

Most került átadásra a Gyermekeinkért Alapítvány által pályázott újonnan elkészült mezítlábas park is, mely az óvoda udvarán kapott helyet. Ez egy 5 fakkos pálya, melyet a 3 és 7 éves korosztály használhat a mindennapokban. A megvalósítás célja az, hogy fejlesszék a gyermekek tartását, mozgáskoordinációját. A mezítláb megközelíthető fakkokban a gyermekek kavicsokon, homokon, műfüvön, faháncson és fakarikákon kelhetnek át. Már a rendezvényen lehetőségük volt kipróbálni az új fejlesztő játékot.