Hirdetések

A reggel óta tartó esőzés segítheti a hazai folyók vízhozamának növelését, többek között a Duna vízállását is megemelheti a jelenlegi kritikusan alacsony szintről. Az Ipoly szintén alacsony vízszintje Balassagyarmatnál péntek délben még stagnált, de javulást várnak a szakemberek.

Pénteken reggelre az előrejelzett csapadék megérkezett Nógrádba. A nem heves, ám folyamatos esőzés eltelítette a városi vízelvezető csatornákat és szokás szerint szökőkútként tört fel a Hétvezér utca és a Kóvári út sarkán.

A belvárosban, a Rákóczi – Mikszáth – Hunyadi utcáknál lévő körforgalom közelében sem bírt a csatorna a sok csapadékkal: délelőtt 5-7 centiméter magasságban állt a parkoló autók körül a sáros lé, míg a külterületeken már belvízként gyűlt össze a lehullott eső.

Nem bírja elvezetni a csatorna a folyamatos esőzés során összegyűlt vizet Balassagyarmaton a Rákóczi úton. (fotó: beküldött)

Jelenleg másodpercenként több mint 9 ezer köbméter is lezúdul a folyón, és a későbbiekben még több várható Balassagyarmatnál. A Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóságának adatai szerint a jelenleg -55cm-ről holnapra a folyó vízállása akár 1 méterrel is nőhet, de további emelkedésre nem kell számítani a következő napokban.