Hirdetések

Nógrád vármegyei rendőrök az elkövetett bűncselekmények helyszíneit követve még menekülés közben elfogták azt a gyöngyöspatai férfit, aki hazafelé menet mindent is lopott.

A 24 éves gyöngyöspatai férfi november 3-án délután indult haza Salgótarjánból. Tömegközlekedéssel Pásztóig jutott, ahonnan gyalogosan akart hazajutnia, de útközben mindent lopott, amit látott. A buszról leszállt majd gyalogosan elindult, de még Pásztón betörte két személygépkocsi oldalüvegét és azokat átkutatva magához vett mindent, amit azokban talált. Igy zsákmányolt a férfi pár ezer forintnyi aprópénzt, egy doboz cigarettát, forgalmi engedélyt és egy régebbi mobiltelefont. A második autófeltörés után – amelynek első szélvédőjét és visszapillantóját is betörte – elfutott, amely közben az eddig lopott szerzeményeit elhagyta.

A férfi éjfél környékén a lakóhelye felé tartó kálváriája közben már Szurdokpüspökiben járt, ahol betört egy lakatlan házba, de onnét üres kézzel volt kénytelen távozni. Tovább gyalogolt a faluban, majd egy lakóház elől „eltolt” egy biciklit, de még mielőtt a jogtalanul megszerzett járművel hazatekert volna még ugyanazon a településen kinézett egy kisboltot, ahol letámasztotta kétkerekű szerzeményét. A zárás utáni „bevásárláshoz” rendhagyó módon az üzlet melletti lakóház udvaráról – a nyitott kapun bejutva – lopott egy kerekes kukát, amelyet telepakolt a közért udvarán raktározott üdítő italokkal. A vegyeskereskedés területére a kerítéslécek lefeszítésével jutott be. A tolvaj tevékenykedésére felfigyeltek a helybeliek, amelyet a fiatal férfi észrevett, ezért a tele pakolt hulladéktárolót és a drótszamarat is hátra hagyva ismét futva menekült, de már ekkor nyombában voltak a rendőrök. Szurdokpüspökit elhagyva a sötétséget kihasználva az erdőn keresztül futva akart hazajutni, de a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának kutyás járőrei őt az erdőben elfogták és előállították a Pásztói Rendőrkapitányságra.

A rendőrök a 24 éves gyöngyöspatai gyanúsítottat lopás miatt kihallgatták, aki részletes beismerő vallomást tett. 

Fotól: police.hu