Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 57 éves nyugat-nógrádi férfi ellen, aki jogtalanul vett fel több százezer forintot apja bankszámlájáról.

A vádirat szerint a sértett és fia 2021. január 6. napján elment a nógrádi kistelepülésen lévő bankfiókba, ahol az idős férfi megtakarítási céllal számlát nyitott. Az aláírt szerződés értelmében a vádlott édesapja bankszámlája felett rendelkezési jogosultságot kapott, azonban az apa nem engedélyezte neki, hogy a beleegyezése nélkül pénzt vegyen fel a számláról.

2021. november 16. napján a sértett a fia jelenlétében 900.000 Ft-ot fizetett be a bankszámlájára. Ezt követően vádlott egyedül, több alkalommal elment a bankfiókba és a sértett számlájáról – a hozzájárulása és a tudta nélkül – 11 alkalommal összesen 887.000 Ft-ot vett fel.

Miután az apa tudomást szerzett a fentiekről, büntetőeljárást kezdeményezett a fia ellen, majd hozzájárulásával az ügyet a Balassagyarmati Járási Ügyészség közvetítői eljárás lefolytatása végett felfüggesztette. A gyanúsított azonban a közvetítői eljárást lefolytatni szándékozó pártfogó felügyelő többszöri idézése ellenére sem jelent meg, így a büntetőeljárást folytatni kellett: az ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopással vádolta meg az elkövetőt és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a büntetlen előéletű férfit felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint fizettesse meg vele a sértett 887.000 forint polgári igényét is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt