Hirdetések

A balassagyarmati és a tatabányai rendőrök összehangolt akció keretében fogták el azt a két férfit, akik egy kábelgyárból több százezer forint értékben loptak el rézkábeleket.

A 32 éves tatabányai férfi és 38 éves társa november 29-én a hajnali órákban lopási céllal megjelent a balassagyarmati telephelyű kábelgyárnál. A kerítésnek deszkát támasztottak és azon keresztül bemásztak a gyár területére. Az udvaron kábeldobokat találtak, amelyre rézkábel volt feltekerve. Összesen 185 kilogramm színesfémet vágtak le a dobról, majd azokat a kerítésen átdobálták. Az összegyűjtött rezet ezt követően elrejtették a gyár melletti bokros, fás területen, majd távoztak.

Nem sokkal később a 22-es úton ellenőrzés alá vonta őket a balassagyarmati járőr és a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozója. Átvizsgálták a járművet és megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt deszkát és a vágóeszközöket. A rendőrök az elrejtett színesfémet is megtalálták a gyár mellett elrejtve, és azt lefoglalták.

Fotó: police.hu

A büntetőeljárás során a 38 éves férfitól november 18-án szintén lefoglaltak közel egy tonna vörösréz sodronykábelt, amelyről nem rendelkezett számlával és elszámolni sem tudott vele. Ennek alapján a rendőrök pénzmosás bűntett elkövetésével is gyanúsítják. Az ismeretlen helyről származó színesfémet lefoglalták.

A tatabányai lakosokat elfogták, előállították és lopás bűntett miatt kihallgatták. Őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.