Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 33 éves nagyoroszi férfit, aki szüleit és testvérét késsel fenyegette meg, majd bántalmazta is őket.

A Rétsági Rendőrkapitányság előtt folyamatban lévő bűnügy eddig rendelkezésre álló adatai szerint az ittas férfi 2023. november 14-én délben egy késsel megöléssel fenyegette meg idős szüleit, majd édesanyját a földre lökte, nyakát megragadta és fojtogatta, édesapját pedig egy hokedlivel fejen és vállon ütötte, s két lábbal a földre került édesapja vállára ugrott. Ezután a szülei védelmére kelő testvérét ököllel arcon ütötte és a lépcsőről lelökte.

A rendőrség a cselekménye után őrizetbe vette, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személyek sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel és veszélyes fenyegetéssel elkövetett zaklatással gyanúsította meg, majd kezdeményezte letartóztatását.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a rendőrség előterjesztését alaposnak találva indítványt tett a Balassagyarmati Járásbíróságon a férfi ellen a bűnismétlés megakadályozása érdekében, mert már volt elítélve súlyos testi sértés miatt, és jelenleg is folyik ellene ilyen bűncselekmény miatt nyomozás Budapesten.

A férfi nem dolgozik, italozó életmódot folytat, a rendőri intézkedésnek agresszíven ellenszegült, ezért szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy – akár a szülei sérelmére – újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi állásponttal és az ülése végén elrendelte a kényszerintézkedést.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított azonban fellebbezést jelentett be, így a bíróság végzése még nem végleges.