Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Most már tisztában van ezzel az a két Diósjenőn élő férfi is, akik cannabist termesztettek az udvaron és a lakásban is.

Hirdetések

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai november 29-én megjelentek egy 28 éves diósjenői férfi házánál, mivel információ merült fel arról, hogy 29 éves társával kábítószert birtokolnak.

Az információ nem volt alaptalan, ugyanis az egyenruhások összesen bruttó 782,9 grammnyi, rudakba préselt és ömlesztett, droggyanús növényi törmeléket találtak. Mindezeken kívül előkerültek az anyag kiporciózásához szükséges eszközök – őrlő, tömörítő, vágó, digitális mérleg – is. Az ingatlanban kialakítottak továbbá egy olyan helyiséget, amelyet a növények további termesztésére alkalmas fűtési és szellőzési rendszerrel láttak el.

Forrás: youtube.com

Mielőtt a rendőrök a kutatást megkezdték volna, a két tettes megpróbálta megsemmisíteni az illegális anyagokat oly módon, hogy az égő kályhába dobálták azokat. A megmaradt és lefoglalt kábítószergyanús anyag mennyiségéből is megalapozottan feltehető, hogy azt nemcsak saját célra termesztették, hanem kereskedni kívántak vele.

A 29 éves férfi diósjenői lakhelyén is kutatást tartottak munkatársaink, ahol egy gépkocsiban elrejtve további bruttó 193,3 gramm zöld növényi törmelék, bruttó 54,8 gramm mag és a növények termesztéséhez szükséges, nagy teljesítményű izzók, ventilátorok, párátlanító- és szárítóberendezések kerültek elő.

A rendőrök a megtalált anyagokat gyorsteszttel vizsgálták meg, amelyek minden esetben pozitív jelzést mutattak cannabisra, azaz kábítószernek minősülnek. Az előállított diósjenői lakosok vizeletmintáján elvégzett gyorsteszt azt is kimutatta, hogy fogyasztottak a drogból.

A rétsági nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlete és kábítószer birtoklása bűntett miatt hallgatták ki. A 28 éves férfit őrizetbe vették, társa ellen pedig elfogatóparancs volt érvényben, így őt átszállították a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe.

Hirdetések