Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, aki súlyos sérülést okozott alkalmi munkatársának.

A vád szerint a vádlott, a sértett és egy harmadik ismerősük 2022. augusztus 28-án egy ismerősük házának építkezésén dolgoztak, majd a nap végén együtt is italoztak. A presszóból hazafelé menet az erősen ittas állapotban lévő sértett sértő megjegyzéseket tett a szintén alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlottra, ami miatt összevitatkoztak. Társuk próbálta őket megnyugtatni, azonban a vádlott rátámadt a sértettre, ököllel arcon ütötte, majd a földre vitte és teljes erejéből még további nyolc alkalommal ütötte meg a férfi fejét.

Miután abbahagyta munkatársa bántalmazását, harmadik társuk felé lépett, és amikor az próbálta őt kérdőre vonni a cselekménye miatt, a vádlott adott neki egy pofont.

A sértett az ütések következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, a súlyosabb sérülések elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A járási ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg a férfit, és indítványozta, hogy a bírtóság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztést és fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett 121.599 forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.