Hirdetések

A járási ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte a letartóztatását egy 24 éves salgótarjáni férfinak, aki számos vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon több büntetőeljárás folyik a fiatal férfi ellen:

2023 nyarán egy otthona udvarán tartózkodó ismerősétől kért cigarettát, majd a férfi figyelmetlenségét kihasználva ellopta a kerti asztalon lévő mobiltelefonját.

Néhány héttel később egy másik sértett udvaráról több, fűnyíráshoz használt gépet és alkatrészt tulajdonított el.

2023. szeptember 30-án és az azt követő napon kerékpárokat lopott el, majd október végén egy élelmiszerüzletben követett el lopási cselekményt. Október 29-én egy hétvégi ház bejárati ajtaját feszítette be és lopott el onnan gázpalackot, faszenet és egy ágvágót.

November 16-án egy zárva lévő presszóba tört be, ahonnan egy 82 centiméter képátmérőjű televíziót, több üveg szeszes italt és 16.000 forint készpénzt, valamint a raktárhelyiségből sarokcsiszolót és körfűrészeket vitt el. Két nappal később visszatért és a kocsmával egybeépített ingatlanból egy televíziót, 3.600 forint készpénzt és 120 szál cigarettát zsákmányolt.

A férfi fenti cselekményeivel összesen közel 715.000 forint lopási és további 16.000 forint rongálási kárt okozott.

2023. november 23-án lakóhelye közelében odament egy parkoló autóhoz, az abban ülő két fiatalkorú fiút felszólította, hogy szálljanak ki a kocsiból, mert különben megveri őket. A fiatalok megijedtek és kiszálltak, a gyanúsított pedig Salgótarján belvárosába autózott. Néhány órával később rendőri intézkedés alá akarták vonni a megyeszékhelyen, azonban az igazoltatás megkezdése előtt az autót hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A rendőrök egy lakóhelyéhez közeli lakásban találtak rá, ahol a fürdőszobába bújt el.

Fotó: police.hu

A többszörösen büntetett előéletű férfit lopással és jármű önkényes elvételének elkövetésével gyanúsította meg a nyomozó hatóság, a Pásztói Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze pedig a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében kezdeményezte a letartóztatását.

A nyomozási bíró osztotta az ügyészi álláspontot és egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

A döntést a terhelt és védője fellebbezése folytán nem jogerős.