Hirdetések

Közvélemény-kutatás és minisztériumi egyeztetések után távozik Balassagyarmatról a dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet igazgatója. Tóth Judit ezt maga jelentette be az intézet munkatársainak, akik már a médiából is megtudhatták ugyanezt.

Nagy mértékű elégedetlenség jellemzi a balassagyarmati kórház működését, amit egy friss kutatás is igazol – maga a városi polgármester, Csach Gábor indított internetes kérdőívet a témában, amelynek eredményeit néhány napja publikálta. A polgármester szerint kevés aggódni egy olyan helyzetben, amiben egyre szűkül az ellátás, és a megmaradt szolgáltatások minősége is gyengül. Csach hangsúlyozta: nem az önkormányzat hatásköre a kórház üzemeltetése, azonban az intézet Balassagyarmaton működik, és balassagyarmatiak, valamint a vonzáskörzet pácienseit látja el, ezért képviselni akarja az itt élők érdekeit. A polgármester minisztériumi egyeztetést kezdeményezett, miután kiderült, bezárták a szülészetet, mert elfogyott a szakember, valamint a traumatológiai ellátás is veszélybe került.

A polgármester az ipolyinfo.com érdeklődésére biztatónak nevezte, hogy a kormány mindezek ellenére hosszú távon számol a balassagyarmati kórházzal – ezt Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára erősített meg néhány napja. A polgármester kérdőívére beérkezett több mint ezer válasz alapján a legtöbben a kórházigazgató kompetenciáját vonták kétségbe.

Szerdán még kérdéses volt, hogy a kezdeményezéssel képes-e bármilyen hatást kiváltani Balassagyarmat, ezt a baloldali önkormányzati ellenzék is vitatta. Gyenes Szilárd képviselő szerint csak kommunikációs trükk a közvélemény megkérdezése, az önkormányzat semmit sem fog elérni azzal, ha a kormányhoz fordul.

Csütörtökön már elmozdították helyéről a balassagyarmati kórház vezetőjét, aki nem kívánta kommentálni a kialakult helyzetet. A belügyminiszter döntése szerint december 31. után új vezető érkezik Balassagyarmatra, akinek egyelőre ismeretlen a kiléte. A távozó vezetőnek felajánlották, hogy máshol és más pozícióban folytathatja szakmai tevékenységét.