Hirdetések

Egy újabb határátkelő megnyitását jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a balassagyarmati városi televízió műsorában. Szijjártó Péter szerint nem csak a mikrotérségek lakói járnak jól az új híddal, hanem a két ország kereskedelmi mérlegét is erősítik a szorosabbá váló kapcsolatok.

A miniszter a balassagyarmati tévé stúdiójában beszélt arról, hogy Szlovákia Magyarország számára kiemelten fontos üzleti partner, ezért is magától értetődő, hogy a kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködések mindig támogatottak. Szijjártó Péter ismertette: a szomszédos ország a magyarok harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere, emellett pedig Magyarország leghosszabb határszakasza éppen a szlovák, mindezért prioritást jelent a velük való kapcsolatok fejlesztése.

A külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: elkészült a Drégelypalánkot Ipolyhidvéggel összekötő új híd is, a szükséges végső adminisztrációs munkákat követően januárban azt is átadják. Kiemelte: hasonlóan a néhány hete megnyitott Őrhalom – Ipolyvarbó közötti átkelőhöz, az újabb híd segítségével lerövidül a határ menti területek elérhetősége.