Hirdetések

Európai uniós pályázat által oldották meg Varsányban a belterületi csapadékvíz elvezetését. A
települési önkormányzat 148,330 millió forint támogatást nyert a tervek kivitelezésére.

Környezetbiztonsági szempontból fontos fejlesztés valósult meg Varsányban, ahol korábban az áradás és
más helyi vízkár okozott gondokat. A községen átfolyó Kölesvölgyi-patak vizének biztonságos elvezetése
mellett, további feladatot jelentett a környező utcák csapadékvíz elvezetése. Eltávolították a mederben lévő cserjéket és fákat, új mederburkolat készült. A beavatkozás több mint 400 méteren történt meg, ezek mellett pedig új építésű belterületi árkokat is kialakítottak, így védhetők lettek a természeti értékek, a település létesítményei, a települési infrastruktúra, ezzel javult az életminőség.

Kanyó Judit a Megafon rádió megkeresésére elmondta: a környéken több vízgyűjtő terület van és a községet egy patak is keresztezi, ami az elmúlt években sok problémát okozz nagyobb esőzések idején. Az elnyert pályázat így jókor érkezett, több mint négyszáz méteren tudták a medret rendezni és beburkolni.

A polgármester hozzátette: a támogatási összegből Varsány belterületén a vízelvezető-árkok rendbetétele is sikerült, amelyek szintén problémás szakaszai voltak a településnek. Kanyó Judit szerint már most jól látszódik, hogy a fejlesztés sikeres volt, hiszen az esős idő ellenére már nem volt gond. Ez nagyon sokat jelent egyrészt az itt lakók ingatlajainak védelmében, valamint az utak állagának megóvásában.