Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság elé került egy 35 éves férfi ügye, aki az általa okozott baleset helyszínéről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérültnek.

A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember 19-én éjjel Nógrádmegyerben ittasan vezette személygépkocsiját. A falu szélén lévő füves területen haladva alacsony sebességgel elütött egy gyalogost, azonban nem állt meg, nem szállt ki a járműből, semmiféle segítséget nem ajánlott fel avagy nyújtott a sértettnek.

Ezt követően 2023. október 1-jén éjjel szintén ittas állapotban ült a volán mögé Salgótarjánban, ahol a rendőrök ellenőrzés alá vonták. A rendőr a leengedett ablakon át légalkoholmérő készüléket alkalmazott, majd annak pozitív eredményét látva a férfi hirtelen beindította a járművet, és elhajtott a helyszínről. Lakott területen belül 120-140 km/h-s sebességgel, több helyen a záróvonalat átlépve menekült az őt üldöző rendőrök elől, végül azonban a gépkocsi meghibásodott, így a vádlott megállt és sikerült őt elfogni.

A vádlott a KRESZ több rendelkezését is súlyosan megszegte, ezért őt a járási ügyészség közlekedési ügyésze a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, valamint 2 rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg.

Mértékes indítványában kérte, hogy a bíróság beismerése esetén ítélje 90 nap elzárásra, 4 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett 264.228 forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.