Weather forecast concept, climate change background, collage of sky image with variety weather conditions - bright sun and blue sky, dark stormy sky with lightnings, glowing sunset
Hirdetések

Változékony lesz a hétvége időjárása, több hullámban érkezhet eső, havas eső, hó és a szél olykor viharossá fokozódik. Szenteste napján, vasárnap többnyire 7-12 fok valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható csapadék, délen, délnyugaton zömében eső, máshol eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, délután általában 1-9 fok valószínű, de délnyugaton melegebb lehet.

Szenteste napján, vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórtan várható eső, de főleg északon, északkeleten, illetve a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat, majd a nap második felében csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban általában mínusz 3 és plusz 5, a havas északkeleti tájakon mínusz 5, mínusz 4 fok várható. Délután többnyire 7-12 fok valószínű, de északkeleten hidegebb idő lehet.