Hirdetések

Véget ért a balassagyarmati üdülőövezet fejlesztése. Több mint 500 millió forintot költöttek szolgáltatások kialakítására és fejlesztésére. Aki a kedvelt Nyírjesbe látogat, egy verset is kap ajándékba a modern technika segítségével.

Az európai uniós támogatás segítségével a projekt keretében Balassagyarmat Nyírjes településrészén több helyszínt érintve került sor turisztikai fejlesztések megvalósítására.

A beruházás során egy Játszóház jött létre, mely helyet biztosít a hagyományokra épülő népművészeti és kulturális értékek, továbbá városunkhoz köthető irodalmi művek bemutatására épp úgy, mint a természeti környezet bemutatására.

A turizmus fejlesztése céljából a területen lévő turista ösvények rekonstrukciója, pihenőhelyek, tanösvények létrehozása történt meg. Ehhez kapcsolódóan egy Látogatóközpont létesült, melyben helyet kapott a teljes projektet kiszolgáló vendéglátóipari egység, valamint elsősorban az aktív turizmust kiszolgáló szociális helyiségek. A projekt keretében parkolók kialakítására is sor került.

Az építési beruházásokat eszközbeszerzések is kiegészítették. A Játszóház esetében kül- és beltéri bútorok, illetve játékok beszerzése, míg a Látogatóközpontban a bútorok mellett konyhatechnológiai eszközök, illetve egy digitális információs pult beszerzése történt meg. Emellett úgynevezett versmondó padok is kialakításra kerültek. Ezeken QR kódok lettek elhelyezve, melyeket beolvasva Balassagyarmathoz köthető szerzők művei hallgathatóak meg.