Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Harry Kane lett a bajnoki gólokat tekintve a világ legeredményesebb futballistája 2023-ban az IFFHS, a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet összesítése szerint. Varga Barnabás a 32. helyen zárt a listán.

Hirdetések

Az angol válogatott támadója a múlt évben 38 gólt szerzett, 17-et a Tottenham, majd átigazolása után 21-et a Bayern München színeiben. Kane mögött a Paris Saint-Germain francia világbajnok csatára, Kylian Mbappé és a szaúd-arábiai al-Nasszrnál légióskodó portugál Cristiano Ronaldo végzett a második és harmadik helyen egyformán 34-34 találattal. Közöttük a sorrendet – Mbappé javára – a nemzeti bajnokságok erőssége döntötte el.

Legeredményesebb magyarként Varga Barnabás, a Paks, majd a nyári klubváltást követően a Ferencváros válogatott csatára 24 góllal a 32. helyet szerezte meg, miután sérülése miatt az év utolsó két hónapjában már nem tudta gyarapítani találatai számát. Hozzá hasonlatosan 24 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját további tíz játékos – köztük az FC Liverpoolt erősítő Mohamed Salah, Szoboszlai Dominik egyiptomi csapattársa és a brazil Grémióban futballozó uruguayi Luis Suárez -, esetükben ugyancsak az határozta meg a végső helyezést, hogy az egyes országos bajnokságai hol állnak az IFFHS erősorrendjében.

A 2023-as gólszerzők lajstroma az IFFHS-nél:
 1. Harry Kane (angol, klubjai: Tottenham, Bayern München) 38 gól
 2. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain) 34
 3. Cristiano Ronaldo (portugál, al-Nasszr) 34
…23. Mohamed Salah (egyiptomi) FC Liverpool 24
24. Luis Suárez (uruguayi, Grémio) 24
25. Victor Osimhen (nigériai, Napoli) 24
26. Alexandre Lacazette (francia, Olympique Lyon) 24
…32. Varga Barnabás (Paks, Ferencváros) 24

Hirdetések